Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim ala rolada

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki cienkie 5 szt
ciasto francuskie 1 op.
ser żółty 100 gram
szynka drobiowa 5 plastrów
majonez
ketchup
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim ala rolada

Na rozwinięte ciasto francuskie, kładziemy parówki jedna za drugą. na parówki układamy szynkę, smarujemy cienko majonezem i ketchupem, posypujemy startym żółtym serem. Wszystko zawijamy w roladę. Smarujemy rozkłuconym jajkiem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 04.04.2013 10:44
mmm smaczna;]
Patrycja40 16.09.2010 20:38
fajne
MAŁGORZATA108 06.09.2010 18:05
Ślinka cieknie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak