Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapustą kiszoną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko winne 1 sztuka
papryka czerwona 1 strąk
kapusta kiszona 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapustą kiszoną

Kapustę odcisnąć, pokroić; paprykę pokroić w paski; jabłko potrzeć na tartce, skropić sokiem z cytryny, natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i polać np sosem pomidorowym: 3 duże pomidory; 2 ząbki czosnku; 6 łyżek oliwy; 2 łyżki octu winnego. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, przetrzeć przez sito. Czosnet także rozetrzećUtrzeć niewielką ilość oliwy z czosnkiem. Dodawać po kropli ocet i resztę oliwy, następnie połączyć z pomidorami; całość przyprawić solą, pieprzem, papryką mieloną i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota71 29.09.2010 10:56
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak