Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z tartych ziemniaków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jaja 2 sztuki
cebula 1 sztuka
mąka 2 łyżki
sól
boczek wędzony 20 dag
śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z tartych ziemniaków

Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce, delikatnie odciskamy. Dodajemy jaja, mąkę, przyprawy, posiekaną i zrumieniona na tłuszczy cebulę. Naczynie do zapiekania wykładamy cienkimi plasterkami boczku, a na nią wykładamy masę ziemniaczaną. Całość zalewamy śmietaną i zapiekamy w piekarniku około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Podajemy z ulubionymi sosami, surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka172 11.12.2010 19:33
smaczna
Ewa111 06.09.2010 16:36
proste i smaczne
darus 06.09.2010 12:16
mniam
anja3107 06.09.2010 11:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak