Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grochowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1 1/2 l
groch 40 dag
boczek wędzony 10 dag
tłuszcz 1 łyżka
mąka 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grochowa

Groch namaczamy na noc, gotujemy następnego dnia do miękkości. Miksujemy lub przecieramy. Boczek gotujemy. Bulion łączymy z grochem oraz wywarem z boczku. Boczek kroimy w kostkę, przekładamy go do zupy. Z mąki i tłuszczu robimy zasmażkę i zaprawiamy nią grochówkę. Pod koniec gotowania dodajemy roztarty czosnek, pozostałe przyprawy. Podajemy z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota67 30.09.2010 11:01
nieźle wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak