Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa zabielana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szcaw marynowany 0,5 słoiczka
przyprawa do potraw
jajko ugotowane na twardo 2 szt
bulion warzywny 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa zabielana

1. Do 3 litrów dodajemy jarzynkę, gotujemy przez 30 min.
2. Dodajemy kostkę bulionową warzywną.
3. Pół słoiczka szczawiu marynowanego.
4. Sól pieprz do smaku, gotujemy jeszcze 30 min.
5. Usuwamy nadmiar jarzynki.
6. Dodajemy 2 jaja na twardo pokrojone w kostkę, zabielamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 05.10.2012 08:45
uwielbiam tą zupę
bernadetta2 15.03.2012 19:50
super
Magda62 28.09.2010 08:53
Zjadłabym taką zupkę :)!
Zofia12 06.09.2010 10:26
Przpis na marynowany szczaw w mojej księdze!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak