Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PULPECIKI Z RYŻEM I MARCHEWKĄ.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
ryż paraboliczny 100 gr.
marchewki 3-4 szt
cebula biała 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 3 łyżecz.
olej do smażenia
woda 1/2 l
koperek
rosołek warzywny 1-2 szt
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PULPECIKI Z RYŻEM I MARCHEWKĄ.

Mięso w misce połączć z jajkiem.Marchew umyć, zetrzeć.Cebulę pokroić w drobną kostkę.Dodać do mięsa.Ryż oddzielnie zalać wrzątkiem na 15-20 min.Mięso wyrobić, dodać ryż, przyprawy i zioła.Wymieszać na nie przystającą do ręki masę.
Uformować niewielkie kule.Obsmażyć ze wszech stron.Zagotować wodę z kostką warzywną, posiekanym koperkiem i włożyć pulpety.Gotwać ok.30 min.
Wywar można wykorzystać jako sos zagęszczając go mąką i śmietaną.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 25.01.2012 08:42
fajne
Margo1 06.09.2010 17:52
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak