Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony czysty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1 1/2 l
buraki ćwikłowe 0,5 kg
Kwas burakowy 1 szklanka
grzybki suszone 1 garść
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony czysty

Do gotującego bulionu dodajemy grzybki, obgotowane wcześniej i pokrojone w plasterki buraki, dodać kwas burakowy, cebulę, roztarty czosnek. Całość doprawić do smaku. Podawać z pasztecikami/uszkami/fasolką/jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 23.01.2011 00:00
super
Bozena105 16.09.2010 12:26
i do tego uszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak