Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwas żytni na żur

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majeranek
czosnek 2 ząbek
mąka żytnia 1/2 razowa
chleb 10 skórka

Przepis i sposób przygotowania na: Kwas żytni na żur

Mąkę rozprowadzić z niewielka ilością wody, stopniowo dolewając do 2,5 l ciepłej, przegotowanej wody. Dodajemy majeranek, zgnieciony czosnek i mieszamy. Naczynie obwiązujemy najlepiej gazą i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 4-5 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 06.03.2011 09:30
racja
angelika14 06.03.2011 09:26
przydatne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak