Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w cieście francuskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
bakalie 1 garść
miód 2 łyżki
cukier 2 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w cieście francuskim

Gruszki obieramy nie usuwając ogonka. Wodę (litr) zagotowujemy z cukrem i obgotowujemy gruszki około 5 minut, studzimy. Płat ciasta dzielimy na 4 części i owijamy nim każdą z gruszek. Zapiekamy w piekarniku około 30 minut w temp. 160 stopni. Bakalie dusimy na maśle i miodzie, którymi polewamy upieczone gruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak