Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zaoiekanie parówki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 2 szt
ser żółty 20 deko
pora kawałek
olej do smażenia
boczek 10 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Zaoiekanie parówki

Ser pociąć w słupki o wymiarach krótszych niż parówki. Parówki naciąć wzdłuż. Włożyć w nacięcia ser. Owijać parówki cienkimi plastrami chudego boczku. Smażyć 10 minut, obracając ze wszystkich stron, by boczek nabrał złotego koloru. Następnie por pokroić w cienkie plasterki, sparzyć wrzątkiem, podsmażyć, wrzucić starty żółty ser, jeszcze chwilę podsmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 25.03.2012 11:28
super
Gonia555 15.12.2010 16:39
Pyszne
marzencia2007 06.11.2010 09:58
hm... smaczne :)
slawekslawek 07.09.2010 08:26
Parowki zapiekane tez bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak