Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiatraczki z serem i wołowiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chrzan ze słoika 3 łyzki
szczypiorek posiekany 1 pęczek
oliwki nadziewane papryką 50 gram
wołowina 200 (upieczona)
twarożek 200 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Wiatraczki z serem i wołowiną

Wołowinę kroimy w bardzo cienkie plastry. Ser mieszamy a chrzanem i szczypiorkiem. Każdy plaster mięsa smarujemy serem i zwijamy w roladę. Potem kroimy jak kromki chleba. Kładziemy na półmisku. Na koniec dekorujemy plasterkiem oliwki. Przed podaniem należy schłodzić z godzinę w lodówce. Na zdjęciu zrobiłem kiedyś wersję z porami zamiast twarożku jak komuś braknie ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 30.09.2011 22:56
bardzo ciekawe :)
IlonaAlbertos 21.09.2011 23:30
Super pomysł.
Ela20 24.07.2011 12:22
super przepis :)
Marta98 05.01.2011 21:13
to co lubię
Anna210 02.01.2011 11:23
wyglądają przepyszne
Islanzadi 20.11.2010 00:25
wygląda smakowicie :)
Grażyna13 15.10.2010 15:20
~Pychotka !
anja3107 02.09.2010 14:36
ale świetnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak