Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlety z szynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
Fasolka mamut 1/2 szklanka
fasolka szparagowa 1/2 szklanka
szynka 4 duże plastry
ser żółty 4 duże plastry
masło 6 łyżek
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Omlety z szynką

Obie fasolki gotujemy aż będą miękkie. Jajka ubijamy z 4 łyżkami wody, smażymy omlety na rozgrzanej patelni. Na każdym usmażonym omlecie kładziemy po plasterku szynki i sera żółtego oraz porcję fasolek. Zawijamy w rulon, podsmażamy na maśle. Podajemy pokrojone w talarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak