Kwaśnica podhalańska

Kwaśnica podhalańska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka

    20 dag
  • kapusta kiszona

    0,5 kg
  • kwas z kapusty

    1/2 l
  • tłuszcz

    1 łyżka
  • mąka

    2 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól

  • pieprz

  • boczek

    20 tłusty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i zalewamy dwoma litrami wody. Gotujemy aż będzie miękkie. Kapustę zalewamy gorącym wywarem, dodajemy przyprawy i gotujemy na wolnym ogniu. Dodajemy kwas z kapusty, sól, pieprz, Mięso wyjąc i pokroić, dodawać do porcji zupy. Z mąki i tłuszczu robimy zasmażkę i zaprawiamy nią kwaśnicę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aacaac

14.08.2011 12:00
super

matii6

17.10.2010 19:18
kwaśnica jest super,polecam

Małgorzata113

06.09.2010 08:40
kwasnica jest super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat