Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka miodowo czosnkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 1 kg
olej do smażenia 1 litr
miód płynny 250 ml
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka miodowo czosnkowe

Olej rozgrzać do 200 stopni. Małe porcje skrzydełek smażyć w oleju przez 10 minut. Trzymać po usmażeniu w gorącym na 150 stopni piekarniku. Jak usmażymy wszystkie mieszamy miód z czosnkiem, można lekko podgrzać miód, wkładamy upieczone skrzydełka do miski i polewamy sosem. Dobrze mieszamy aby wszystkie skrzydełka się pokryły. Podawać po zrobieniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.08.2011 23:27
Fajny przepis, bardzo lubię takie dania.
Marta98 24.01.2011 18:08
super
Izabela/bella81 01.12.2010 10:32
Ślicznie wyglądają, ale z miodem to już nie dla mnie.
Ela20 07.08.2010 11:48
Bardzo apetyczne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak