Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 2 szklanki
mąka 2 szklanki
jajko 2 szt.
cukier 3 łyżki
olej 8 łyżek
proszek do pieczenia 1 opakowanie
jabłko winne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Jabłka obrać i pokroić na nieduże kawałki. Zsiadłe mleko, mąkę jaja, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy, wymieszać (najlepiej mikserem) na jednolitą masę. Dodać jabłka i jeszcze raz wszystko wymieszać łyżką. Ciasto musi mieć konsystencję gęstej śmietany. Racuszki kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 29.04.2011 12:54
fajne te racuszki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak