Ogniste szaszłyki

Ogniste szaszłyki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi kurczaka

    2 sztuki
  • papryki

    2 sztuki
  • cebule

    2 sztuki
  • oliwa

    3 łyżki
  • czonek

    2 ząbki
  • posiekana kolendra

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • jogurt gęsty

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki marynaty wymieszać (czosnek zmiażdżyć), wymieszać z pokrojonymi w kostkę kurczakiem, papryką i cebulą. Odstawić na kilka godzin.
Kurczaka i warzywa nadziewać na szpadki, szaszłyki grillować aż mięso będzie upieczone.
Składniki sosu jogurtowego wymieszać, posypać natką. Polać sosem gotowe szaszłyki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

nero

19.04.2013 11:05
SZASZŁYKI TO TO CO LUBIĘ

lucyna8

19.04.2013 10:20
To jest naprawdę dobre

agnieszka214

08.04.2012 07:44
pycha

iknkirke

07.09.2011 11:21
super

cukiereczek

13.08.2011 18:23
super

cukiereczek

26.07.2011 18:25
super

wolochski

26.06.2011 14:57
super

cukiereczek

25.06.2011 06:36
super

rakow2

31.05.2011 16:47
ognisty obiad

Adamorek

19.04.2011 14:05
idealne na wiosennego grilla

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat