Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpańska zapiekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 40 dag
cebula 1 sztuka
jajko 6 sztuk
kukurydza ½ puszka
mleko ½ szklanka
ser żółty 15 dag
natka pietruszki 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
masło 1 łyżka
sól
pieprz
cukinia 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpańska zapiekanka

Rozgrzewamy na patelni oliwę, boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Cukinię i cebulę kroimy w plasterki, dodajemy do boczku, łączymy z kukurydzą, posiekaną natką pietruszki. Całość doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Okrągłą formę do ciasta wysmaruj masłem i przełóż do niej warzywa wraz z boczkiem. Jajka, ser żółty starty na tarce, mleko ubij, mieszamy i polewamy powstałym sosem warzywa. Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak