Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos paprykowy ze śmietanką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 200 ml
cebula
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos paprykowy ze śmietanką

Papryki upiec, aż skórka miejscami stanie się brązowa, obrać ze skórki, wyjąć pestki i zmieksować.
Śmietanę lekko ubić, wymieszać z puree paprykowym, posiekaną cebulą i łyżką koncentratu pomidorowego.
Doprawić do smaku ostrą papryką, solą oraz pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak