Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos meksykański

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kukurydza z Puszki 4 łyżki
ocet winny 30 ml
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
oliwa 90 ml
posiekana czerowa papryka 2 łyżki
posiekana żółta papryka 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
cebula 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos meksykański

Kukurydzę zmiksować z octem winnym i łyżką koncentratu pomidorowego.
Miksując, dolewać po łyżce oliwy.
Dodać posiekaną czerwoną i żółtą paprykę, natkę oraz łyżkę siekanej cebuli. Podawać do galaret, ryb i mięs na zmino.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak