Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab faszerowany

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka
sos tatarski
masło 1 łyżka
jajko
rodzynki 100 g
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
schab bez kości 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: schab faszerowany

schab rozkroić tak,aby powstał prostokąt.boki rozbić cienko tłuczkiem.oprószyć Vegetą i pieprzem.wątróbkę pokroić i zmiksować razem z masłem i jajkiem.dodać bułkę tarta,doprawić do smaku.na koniec dodać namoczone rodzynki.mięso posmarować farszem,zwinąć i obwiązać nićmi.zawinąć w folię aluminiową.wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*c i piec ok.60 min.podawać z sosem tatarskim.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.08.2013 16:50
lubię taki
eklerek 23.07.2011 23:57
perełka
iza15 23.07.2011 23:54
rewelacja
Izabela/bella81 04.05.2011 10:56
ciekawe
Emilia22 29.09.2010 08:28
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak