Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krówka na ciemnym spodzie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
mąka pszenna 5 łyżek
cukier 6 łyżek
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1łyżeczka
cukier puder 1 łyżka
masa krówkowa 40 dag
masło roślinne 20 dag
mleko 6 łyżek
cukierki krówki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: krówka na ciemnym spodzie

Mąkę, kakao i proszek do pieczenia mieszamy razem. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy żółtka i cukier, miksujemy wszystko, następnie dodajemy mąkę zmieszaną z kakao i wszystko mieszamy razem na jednolitą masę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 40 minut. Masło roślinne ucieramy z cukrem pudrem na jednolitą masę, dodajemy po łyżeczce masy krówkowej i mieszamy. Upieczone ciasto kroimy na 2 części, przekładamy masą. Do gotującego się mleka wrzucamy pokruszone cukierki krówki i rozpuszczamy je, polewamy ciasto. Czekamy aż wystygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.08.2011 17:46
Pyszna
Margo1 06.08.2011 17:46
Pyszna
Misiakova 09.02.2011 09:33
ulepek :)
Roman5 11.10.2010 13:59
wyglada bosko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak