Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek wiejski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzona słonina 2 plastry
biała kiełbasa 1
cebula biała
kiełbasa polska 1
czosnek 2 ząbki
Sól, pieprz, majeranek
żurek 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: żurek wiejski

grzyby namoczyć,następnie ugotować w 1/2 l wody,wyjąć i pokroić.słoninę wytopić.dodać pokrojoną w kostkę białą kiełbasę i cebule,podsmażyć.żurek rozprowadzić w 1/2 l wody i dodać do wywaru grzybowego.do zupy dodać zawartość patelni i kiełbasę polską,pokrojoną w plasterki.doprawić solą,pieprzem i majerankiem.dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 04.03.2012 11:06
mmm
Emilia21 04.03.2012 11:06
mmm
Emilia21 04.03.2012 11:06
mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak