Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka z farszem paprykowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1,2 kg
olej 2 łyżki
bulion drobiowy 1,5 szklanki
Zasmażka: 2-3 łyżki
gęsta śmietana 2 łyżki
czosnek 1/2 ząbka
cebula biała 2 sztuki
musztarda 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
boczek wędzony 6 plastrów
pieprz, sól do smaku
Farsz: po 1 sztuce
papryka zielona po 1 sztuce
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka z farszem paprykowym

Przygotować farsz: papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w ćwiartki i cienko obrać. Po pół czerwonej i zielonej papryki pokroić w cienkie paski. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Mięso opłukać, osuszyć, rozłożyć, oprószyć papryką w proszku, solą i pieprzem. Posmarować musztardą, posypać majerankiem i cebulą. Na mięsie rozłożyć 3 plastry boczku i paski papryki. Mięso zrolować i owinąć plasterkami boczku, związać nicią bawełnianą. Roladę obsmażyć w brytfannie na rozgrzanym oleju. Resztę papryki pokroić na kawałki, dodać do mięsa. Wlać wino i bulion, przykryć i dusić ok. 60 minut. Pieczeń wyjąć i odstawić na 10 minut. Sos zagęścić zasmażką. Doprawić do smaku solą i pieprzem., dodać śmietanę wymieszaną z posiekanym czosnkiem. Roladę pokroić, podawać z sosem i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 29.12.2011 10:45
fajny przepis !
Margo1 06.09.2010 09:26
Bardzo ciekawe...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak