Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyk mięsny z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 20 dag
boczek 20 dag
cebula 2 szt
schab 20 dag
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
miód 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyk mięsny z grilla

Do naczynia wlewamy oliwę, dodajemy miód, musztardę i ocet balsamiczny, wszystko mieszamy. Mięso otaczamy w przyprawie do grilla Prymat dajemy do marynaty na kilka godzin, przechowujemy w lodówce. Mięso kroimy w krążki, cebulę kroimy w plasterki. Nadziewamy wszystko na przemian na patyk i kładziemy na grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 05.03.2012 21:07
smaczne mięsko
hastalavista 21.10.2010 17:36
nie moje klimaty, więc tym razem podziękuję :)
Roman5 10.10.2010 14:48
boskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak