Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pory gotowane z bułeczką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 1 kg
sól i pieprz do smaku
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 razowa

Przepis i sposób przygotowania na: pory gotowane z bułeczką

Od pora odcinamy liście .Układamy w pęczki po kilka sztuk zawijamy nitka gotujemy w wodzie z dodatkiem cukru .Uważać żeby nie rozgotować .Ugotowane pory układamy na talerzu .Na masło kładziemy tarta bułkę i smażymy .Polewamy pory bułeczką z masełkiem i solimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 31.05.2011 16:47
zawsze jest dobra pora na pora
bogumiła3 15.09.2010 19:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak