Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wino jeżynowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Wino jeżynowe

jeżyny wrzucamy do balona i zasypujemy niewielką iloscia cukru (tylko za pierwszym razem) po 2 dniach zalewamy ok 2 litrami wody (zalezy od ilosci owoców), następnie co jakis czas, jak dojrzeja kolejne owoce, to rozgniatamy jezyny łyżka i dorzucamy do balona, raz na tydzien gotujemy 4 litry wody z 1 kg cukru, gdy wystygnie wlewamy do balona, Kontrolujemy słodkosc, gdyz ilosc wody i cukier musi byc proporcjonalna do ilosci dodawanych owoców

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 08.09.2011 17:45
super na rozgrzanie
Justyna Jussstiii 07.09.2011 13:41
super
Justyna70 01.09.2011 11:00
na pewno jest smaczne
treonina 26.07.2011 00:42
od 5 lat robię w domu wino z jeżyn - naprawdę jest bardzo dobre!
smakoszek 25.06.2011 20:14
Na sobotni wieczór jak znalazł:)
SyMiki 10.04.2011 16:49
na pewno jest pyszne
Justyna73 17.02.2011 13:46
uwielbiam wina
Martysia 30.01.2011 16:14
Na pewno smaczne :)
Magdalena/26Mooi 06.11.2010 19:04
musi być mocne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak