Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

świderki z pieczenią i grzybami.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 40 dkg
olej 2 łyżki
śmietana 1 szklanki
pieczeń wieprzowa 30 dkg
natka pietruszki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól, pieprz
grzyby leśne 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: świderki z pieczenią i grzybami.

makaron ugotuj na al dente,odcedź.grzyby odcedź,pokrój w plastry,ugotuj do miękkości,odcedź.usmaż je na oleju,wymieszaj z 2 łyżkami śmietany i przypraw do smaku.mięso rozbij,wymieszaj z makaronem i posiekaną natką.polowe wyłóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego,przykryj grzybami i drugą połowę mięsa z makaronem.resztę śmietany wymieszaj z jajkiem,solą,pieprzem,gałką do smaku,polej zapiekankę.zapiekaj 30 min. w tem.200*c.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 31.03.2011 16:28
super
gosia47-47 28.01.2011 12:30
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak