Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serniczek na zimno

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1/2 kg
masło roślinne 5 dag
żółtka jaj 4 sztuki
cukier 15 dag
cukier waniliowy 1 łyżka
galaretka malinowa 2 opakowania
biszkopty okrągłe 20-30 sztuk
owoce 1-2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: serniczek na zimno

Żółtka jaj ucieramy z masłem roślinnym, cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy ser biały i rozpuszczoną galaretkę malinową. Na dnie tortownicy wykładamy iszkopty, na biszkopty wykładamy masę serową. Na masie układamy świeże owoce. Gdy masa delikatnie stężeje zalewamy owoce rozpuszczoną i przestudzoną galaretką. Odstawiamy do całkowitego stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 10.01.2014 20:35
super sernik :)
Wafelek2601 28.06.2013 13:44
Często, zwłaszcza latem, robię takie serniki
IKrakowianka 19.10.2012 19:52
przepyszny
Betka 20.05.2012 22:00
pycha;)
BozenA 16.01.2012 11:16
mmmm
BozenA 16.01.2012 11:16
mmmm
mehia 21.07.2011 19:28
niezły
malaczarna23 15.03.2011 14:28
pychotka:) uwielbiam
Goya 20.02.2011 18:22
fajne
basiulka20088 15.10.2010 21:13
super i ile fajnych zdjęć mmmniam
Agnieszka_B 09.09.2010 09:30
Pychota
Iwusia 06.09.2010 15:43
piękny serniczek :)
banditka 06.09.2010 14:12
fajny
Margo1 06.09.2010 09:35
mniam , lubię na zimno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak