Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa meksykańska z mielonym mięsem.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 1 szklanka
mielone mięso 40 dkg
olej łyżka
marchew 3
ziemniaki 3
cebula biała
tymianek
Papryka słodka mielona Prymat
sól, pieprz
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: zupa meksykańska z mielonym mięsem.

fasole namoczyć na noc,ugotować do miękkości,odcedzić.mięso mielone podsmażyć w garnku na oleju,dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki,marchewki i cebulę.smaż razem ok.10 min,cały czas mieszając.zalej 2 litry wrzącej wody,wsyp płaską łyżkę soli.gotuj 15 min.dodaj oczyszczona,pokrojoną na kawałki paprykę,przypraw tymiankiem,mielona słodka papryką oraz pieprzem.gotuj jeszcze 5 min,dodaj odsączoną fasolę,zagotuj razem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 08.05.2012 20:39
mniam
Emilia21 18.12.2011 11:48
mmmm
Emilia21 18.12.2011 11:48
mmmm
Kate131 09.09.2010 12:44
bardzo ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak