Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos koperkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maslo 2 lyzki
mąka
rosół 500
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: sos koperkowy

W małym garnku roztopic masło, na rozgrzane masło wsypac mąkę i szybko zamieszac < najlepiej trzepaczką> tak aby mąka nie przywarła do spodu Do zasmażki wlewamy rosół jednocześnie mieszają, tak aby nam się nie porobiły grudki, doprowadzic do wrzenia. Koperek poszatkowac i dodac do sosu, w przypadku suszonego koperku dodac całą zawartośc miseczki, zagotowac, doprawic solą i pieprzem.
Jeżeli sos będzie zbyt gęsty to możemy dolac trochę przegotowanej wody by go trochę rozrzadzic, natomiast gdyby sos był zbyt rzadki to wtedy gotujemu na wolnym ogniu do mometu zgęstnienia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 19.06.2011 15:33
dobry
Teresa19 09.06.2011 18:08
lubię taki sosik
Magda60 25.03.2011 14:07
dobre
Magda60 25.03.2011 14:07
dobre
basia70 23.02.2011 21:31
bardzo dobre
Ewa111 10.09.2010 16:15
też tak robię
Przemek4 09.09.2010 21:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak