Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa borowikowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ceula 1
marchewka 3
seler 0,5
pietruszka zielona
por 1
sos sojowy łyżka
śmietana 18-procentowej

Przepis i sposób przygotowania na: zupa borowikowa

Borowiki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć, a następnie udusić na oleju lub maśle. Pod koniec smażenia oprószyć solą i piperzem.
Ugotować wywar na włoszczyźnie z dodatkiem soli oraz liścia laurowego. Wyjąć jedną lub obie marchewki. Resztę warzyw wraz z wywarem zmiksować na krem.
Cebulę pokroić w półplastry, zeszklić na oleju, a następnie lekko zbrązowić, ciagle mieszając.
Do wywaru dodać cebulę wraz z usmażonymi grzybami. Gotować na małym ogniu pod przykryciem jeszcze ok. 20 minut.
Przestudzić, połączyć
ze słodką śmietanką

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madagaskar 05.01.2011 10:30
mniam mniam
Tomek16 22.10.2010 10:02
musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak