Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babciny pasztet

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 10 dkg
cebule 2 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyzki
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżka
bułki czerstwe 2 szt.
jajko 4 szt.
boczek 1 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: babciny pasztet

Boczek ugotować w osolonej wodzie. Zostawić szklankę rosołu. Boczek zmielić w maszynce razem z surowa wątróbką i cebulą. Bułki namoczyć w rosole i też zmielić. Do zmielonego mięsa dodać bułki i jajka. Doprawić pieprzem i piez w piekarniku ok godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 03.11.2013 11:02
pierwsza klasa!!
Beata73 10.04.2013 16:55
i mój także!!!!
Joanna60 23.08.2011 18:45
pasztet? zawsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak