Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane kotlety z karkówki

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 5 plastrów
cebula 1 szt
ocet balsamiczny 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
jajko 3 szt
mąka do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane kotlety z karkówki

Plastry karkówki rozbić tłuczkiem do mięsa.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry.
Do miski wrzucić cebulę i kotlety, dodać przyprawy, lekko przemieszać i odstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Po tym czasie przygotować patelnię z olejem, rozbełtane z odrobiną soli jajka, mąkę do obtaczania i bułkę tartą.
Rozgrzać tłuszcz na patelni.
Każdy kotlet oczyścić z cebuli, obtoczyć w mące, zamoczyć w jajku i panierować w bułce tartej.
Smażyć po około 8 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 24.06.2011 11:57
a nóż dzisiaj zrobię .
ela16 17.04.2011 10:36
pychotka
eli_555 10.10.2010 22:35
pychotka
rosik93 21.09.2010 13:57
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak