Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brukselka marynowana

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brukselka 1 kg
cukier 2 łyżki
sól 1 łyżka
kminek 1 łyżka
jałowiec 1 łyzka
ziele angielskie 2 łyzki
ocet 2/3 szkl.
woda 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: brukselka marynowana

Brukselkę oczyścić i ugotować w osolonej wodzie. Ułożyć w słojach. Z reszty składników zrobić marynatę, gorącą zalać brukselkę. Pasteryzować 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 17.10.2010 19:36
Fajny przepis.Tylko dała bym mniej jałowca,bo to jest bardzo aromatyczna przyprawa i zabije smak brukselki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak