Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z indyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 500 g
bułka czerstwa 1
jajko 1
czosnek 1 ząbek
sól, pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
olej do smażenia
jajko 2 szt. (do panierki)
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z indyka

Miszamy mięso z jajkiem, namoczoną bułką, wyciśniętym czosnkiem, dodajemy przyprawy. Formujemy pulpety (powinny być kleiste)
Panierujemy w roztrzepanym jajku, bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju.

Idealny dodatek do zupy pomidorowej, jako danie z sosem pomidorowym, z duszonymi warzywami, zupy rybnej..... pomysłów jest wiele:D

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 10.05.2012 21:22
fajne
Agiatis 04.03.2012 15:51
wyglądają smacznie;)
angelika14 25.08.2011 20:37
jeszcze z indyka nie jadłam
angelika14 25.08.2011 20:37
jeszcze z indyka nie jadłam
angelika14 25.08.2011 20:37
jeszcze z indyka nie jadłam
agata1722
agata1722 20.04.2011 08:55
smaczne
IZABELA29 31.10.2010 13:58
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak