Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z grzybkami i serem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka pieczona 4 szt
pieczarki 100 g
cebula 1 szt
woda 0,5 szkl
ser w plasterkach 4
sól do smaku
jajko 1 szt
olej do smażenia
Kurczak panier do drobiu Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z grzybkami i serem

Pieczarki i cebulę obrać, pokroić na drobną kosteczkę. Cebulę podsmażyć do uzyskania zarumienionego koloru, dodać pieczarki i dusić pod przykryciem dodając od czasu do czasu trochę wody, by farsz nie przywierał do patelni. Na końcu posolić do smaku.
Pierś wyklepać, wymoczyć w jajku i obtoczyć w panierce, usmażyć. Przy końcowej fazie smażenia piersi położyć na niej gotowy już szarsz i plasterek sera.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 04.12.2013 00:15
pyszne na obiadek
plocia 05.10.2013 22:15
Witam i dziękuję za odwiedzenie mojego przepisu.
Ania67 17.09.2013 23:54
fajne danie
Dorota59 05.08.2012 21:48
wyborne kotleciki
jolaxa 02.01.2012 22:16
pycha
Adamorek 05.11.2011 18:16
apetyczna
Adamorek 05.11.2011 18:15
apetyczna
Goya 28.10.2011 11:28
mniam
ma-pl 23.08.2011 21:38
ale nabrałam ochoty :D
dianix 17.08.2011 18:02
świetne zestawienie, bardzo dobrze smakuje
Mysiunia 18.05.2011 21:04
super:)
pioge7 10.03.2011 17:27
pycha
gosia47-47 08.03.2011 14:53
ekstra
pioge7 19.11.2010 17:01
znakomite
RenataZ-et 07.10.2010 15:36
Pycha, chyba dzisiaj zrobię to na obiad :)
Mati13 27.09.2010 12:56
świetne! na pewno bardzo smaczne
Karolcia12 17.09.2010 21:47
ser? ciekawe :)
Jaheira11 16.09.2010 22:57
u mnie to podstawa
Margo1 11.09.2010 13:06
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak