Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety duszone w porze.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1
ząbek czosnku
sól, pieprz
kucharek (smak wiosny u mnie gości :)
olej do smażenia
por 1 duży
marchew 1 duża
cebula 1 duża
masło
bulion 3/4 szklanki
indyk 500 g
jajko 2 szt. (do panierki)
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety duszone w porze.

Miszamy mięso z jajkiem, namoczoną bułką, wyciśniętym czosnkiem, dodajemy przyprawy. Formujemy pulpety (mogą się nieco nie kleić ale opanierowane będą się trzymały :) Panierujemy w roztrzepanym jajku, bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Por kroimy w półplasterki, cebulę w kostkę, marchew obieramy, ucieramy na tarce na grubych oczkach, całosć smażymy na maśle, do podsmażonych warzyw dodajemy pulpety, zalewamy bulionem, mieszamy, dusimy pod przykryciem ok 15 minut.

Podajemy z gotowanymi ziemniaczkami. ja ułożyłam do miseczki nadno pokrojonew kostke ziemniaczki, a na górę pulpety.
Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 04.05.2011 08:09
Zjadłoby się takie.
IlonaAlbertos 03.05.2011 01:24
Bardzo smakowicie wyglądają :)
agnieszka189 27.02.2011 13:45
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak