Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sztrucla z makiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 50 g
cukier 100 g
mleko 3 łyzki
mąka 0,5 kg
żółtko jajek 3
cukier waniliowy 1
miękkie masło 150 g
olej 2 łyżki
gotowa masa makowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sztrucla z makiem

Drozdże rozkruszyc w misce dodać łyzkę cukru, mleko i łyżke maki, wymieszac do konsystencji gęstej smietany i zostawić w ciepłym miejscu Az podwoi objętość. Dodac resztę składników i wymieszać. Podzielić na 3częsci, kazda rozwalkować. Nałozyc mase makowa i zwinąć. Ulozyc na natłuszczonym papierze do pieczenia. Zostawic do wyrośnięcia.Piec 45 minut w temp. 180- ST. Wylaczyc piekarnik, wyjac strucle i wierzch posmarować bialkiem i włożyć powrotem na kilka chwil do piekarnika by wyschły.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak