Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paprykarz cielęcy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 40 dag
sól
mąka 2 łyżka
tłuszcz 2 dag
cebula biała 2,5 dag
czosnek ząbek
śmietana 12% 5 Łyżka
papryka mielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: paprykarz cielęcy

Mięso umyc, osuszyc, pokroic w kostkę o boku 3-4 cm. Osolic, oprószyc mąką, obsmażyc na tluszczu, włżyc do rondelka. Cebulę pokroic drobno, obsmazyc na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa. Do mięsa dodac cebulę, rozdrobniony czosnek, 1/2 szklanki wody i dusic pod przykryciem do miękkości ok 40 min.Gdy mięso jest miękkie dodac śmietanę wymieszaną z wodą i zagotowac.Dodajem sól i paprykę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak