Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z parówkami i sosem chrzanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
masło 6 dag
parówki 5 szt
mąka 3 dag
bulion 6 Łyżka
śmietana 12% 1/2 szklanka
tarty chrzan 2 Łyżka
żółtko jajek 1 szt.
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z parówkami i sosem chrzanowym

Kromki bagietki posmarowac masłem. Parówki przekroic poprzecznie na połowę, a następnie wzdłuż. Na każdej kromce położyc 2 kawałki parówki płaską stroną do nie posmarowanej części bułki. Pokryc je bardzo gęstym sosem, wstawic do gorącego piekarnika i zapiec. Odrazu podawac.
Sos> Zrobi zasmażkę z masła i mąki. Zdjąc z ognia, rozprowadzi zimnym bulionem, śmietaną i mieszając zagotowac. Dodac chrzan, wymieszac i kilka razy zagotowac. Zdjąc z ognia, dodac surowe żółtko, wymieszac i podgrzac.Doprawic solą, cukrem i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak