Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser ryżowy z budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
mleko 1,5 szkl
budyń waniliowy pół paczki
cukier
wiśnie bez pestek 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Deser ryżowy z budyniem

Ryż ugotować w dwóch szklankach lekko osolonej wody i ostudzić.Ugotować budyń z 1 łyżką cukru.Wiśnie ugotować z małą ilością wody i połową szklanki cukru.Ryż nakładać łyżką do lodów formując kulki.Każdą kulkę oblać budyniem i syropem wiśniowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.04.2012 14:33
super
bami 27.03.2012 10:30
Interesujący przepis :)
Elżbieta17 25.02.2012 17:21
super pomysł:)
kamyk 02.02.2012 15:17
super
ela16 26.12.2011 14:51
pomysłowy
Ewelina38 30.10.2011 21:26
przepyszny deserek
gacopierz23 01.10.2011 15:24
ciekawy deser
Ania67 13.09.2011 06:58
rewelacja
m1monika 06.09.2011 11:36
super deserek
Ewelina47 03.09.2011 20:47
oj lubię desery
traktorek 08.08.2011 13:19
rewelacja
Patrycja33 29.06.2011 11:07
mniam
Mati13 16.05.2011 20:02
znakomity! :)
eli_555 14.04.2011 23:17
pycha deserek
Grazyna0211 09.04.2011 10:43
super deser
kuklik 13.03.2011 11:02
świetny pomysł
zuzanna6 24.01.2011 08:07
fajny ,szybki deser.
Natalia/tubisiek 15.01.2011 15:04
pyszne!
mysza666 07.11.2010 14:15
Aż jeść się chce:)
Iwusia 29.09.2010 09:01
bardzo fajny przepisik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak