Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 1 kg
jajko 1 sztuka
oliwa 1-2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Ziemniaki zmielić. Dodać wszystkie pozostałe ziemniaki. Wyrobić ciasto. Uformować wał4ek. Odrobinę spłaszczyć i kroić nożem ukośnie. Kluski, które powstaną wrzucać do wrzącej osolonej wody. Podawać polane przesmażonym masłem z bułką tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 14.08.2011 09:50
uwielbiam
malaczarna23 21.07.2011 10:57
super
jola1512 07.07.2011 12:05
uwielbiam podsmażane
smakoszek 06.07.2011 09:23
pyszne
KasiaK90 17.06.2011 10:51
lubie kopytka:)
rakow2
rakow2 30.05.2011 16:31
wiadomo - kopytka
Klaudia007 27.07.2010 09:12
Tradycja podstawą mojej kuchni:)
anja3107 07.07.2010 13:59
dokładnie ;-)
Małgorzata113 10.05.2010 07:58
Tradycyjne i zawsze smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak