Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy przekładaniec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukru 1/2 szkl
mąki 1/2 szkl
proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki
maku 4-5 łyżek
budynie malinowe 2
mleko 1/2 litra
cukru-do masy budyniowej 4-5 łyżek
margaryny kostka
Delicji 2 paczki
GALARETKI WIŚNIOWE 2
galaretki niebieskie 3

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy przekładaniec

Ubić pianę z białek, dodać cukier, potem żółtka i wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec około 30 minut w temp.180 C. Odstawić do wystygnięcia.
Rozpuścić galaretki.
Ugotować budynie na mleku z dodatkiem cukru, wystudzone zmiksować z margaryną.
Na biszkopt wyłożyć pół masy, na to wylać lekko tężejącą galaretkę wiśniową, wstawić do lodówki by galaretka stężała, na galaretkę resztę masy, delicje i zalać galaretką niebieską. Wstawić do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 26.07.2011 00:10
super
ElizaT 25.10.2010 00:37
Jestem pełna podziwu tym niebieskim galaretkom, pierwszy raz się z takimi spotykam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak