Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta zasmażana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

głowka kapusty
cebula 1
3 łyzki mąki
śmietana 30% 300 ml
przyprawy
margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta zasmażana

kapuste drobno siekamy, zalewamy wodą i gotujemy do miekkosci, nastepnie odcedzamy wode. w osobnym naczyniu smazymy drobno pokrojoną cebulke na złoty kolor i gdy jest miekka dorzucamy do kapusty. Z mąki i śmietany robimy zasmażke, przelewamy do kapusty, prażymy 10 minut i dodajemy pieprz sol i jarzynke. Podajemy na ciepło jako surówke do obiadu

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 02.07.2012 17:49
Śmietana do kapusty?- bardzo ciekawe...
krystyna24 03.11.2011 16:09
a ja nigdy nie jadlam czegos takiego
Monika193
Monika193 19.03.2011 12:50
ja nigdy nie dawałam śmietany - koniecznie taką muszę spróbować
ben-ka 20.11.2010 15:58
Robię podobnie też mam swój przepis w księdze - bardzo lubię taka kapustkę jest super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak