Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w śmietanie ze szczypiorkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

5 jajek
25 dag śmietany gęstej
8 dag szczypiorku
1 dag soli
1 g pieprzu

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w śmietanie ze szczypiorkiem

Jajka ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie, czystko obrać, przecąć wzdłuż na połowę, ułożyć na półmisku, przecięciem do dołu. Szczypiorek przebrać, opłukać, osączyć, drobno pokroić. Śmietanę osolić. Oblać nią jajka. Każde posypać posiekanym szczypiorkiem i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 05.09.2010 11:27
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak