Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówkowy torcik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mleko 1,5 szklanka
jajko 3
cebula biała
cukinia 1/2
oliwa
ziola prowensalskie 1 łyżka
sól, pieprz
parówki cienkie 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: parówkowy torcik

żółtka ubijamy z mlekiem,solą i pieprzem.stopniowo wsypujemy mąkę(ciasto ma być jak na naleśniki).odstawiamy na 30 min.z parówek zdejmujemy osłonki.cukinie myjemy,cebulę obieramy.warzywa i parówki kroimy w plastry i smażymy na oliwie.białka ubijamy,mieszamy z ciastem.wlewamy do natłuszczonej tortownicy(śr. 24 cm)wkładamy warzywa i parówki,posypujemy ziołami.pieczemy 40 min. w tem. 200*c.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 22.02.2012 16:30
brzmi ciekawie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak