Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze śliwkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
olej 3 łyżki
sól
jajko 1 sztuka
śliwki węgierki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze śliwkami

Z maki, jaja, wody, odrobiny soli i oleju zagnieść ciasto.
Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać kwadraciki, w środek położyć śliwkę i sklejać rogi. Pierogi wkładać porcjami i gotującej się i osolonej wody, gotować 5 minut od chwili wypłynięcia. Podawać posypane cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak