Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodownik

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 3 szkl
cukier 1 szkl
jajko 2 szt
margaryna 80 g
śmietana kwaśna 12% 3 łyżki
miód 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
mleko 2 szkl
cukier puder 1 szkl
masło 150 g
kasza manna 3 łyżki czubate

Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik

Ciasto:
Margarynę i miód roztopić.
Szklankę cukru, mąkę, jajka, śmietanę i sodę połączyć z roztopionym tłuszczem i miodem, dokładnie wyrobić ciasto i podzielić na 3 równe części.
Placki piec każdy oddzielnie na złoty kolor,ok 20 minut w temp.180

Masa:
Kaszę ugotować na mleku,masło utrzeć z cukrem pudrem.
Do masła dodać ostudzoną kaszę i dalej ucierać.
Wsypać kwasek cytrynowy utrzeć.

Placki przełożyć masą.
Wierzch ciasta posmarować masą i posypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 08.11.2011 19:35
pyszne
SyMiki 15.07.2011 21:05
muszę wypróbować
Tetiana 25.12.2010 13:08
bardzo dobre, zrobiła je na Święta:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak