Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 60 dag
cebula czerwona 1 szt
papryka czerwona 1 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak po węgiersku

Filety przyprawiamy przyprawą do kurczaka, kładziemy do garnka i zalewamy niewielką ilością wody. Dodajemy posiekaną cebulę i gotujemy pod przykryciem. Gdy filety zmiękną dodajemy pokrojoną w paski paprykę i ponownie gotujemy. W części wywaru rozprowadzamy mąkę i śmietanę, wlewamy do kurczaka. Dodajemy przecieru pomidorowego i przyprawiamy solą i papryką Prymat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 08.10.2010 15:18
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak