Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorowa z ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości 1/2 kg
marchew 250 g
pietruszka 100 g
seler 50 g
por 100 g
kalafior 1 kg
ziemniaki 1,5 kg
śmietana 200 g
mąka 100 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorowa z ziemniakami

Ugotować wywar z kości, przecedzić dodać rozdrobnione warzywa i gotować.
Kalafiory podzielić na części, dodać do podgotowanych warzyw, dodać sól i gotować.
Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do kalafiorów i ugotować.
Śmietanę rozmieszać z mąką, dodać trochę gorącego wywaru, wymieszać dodać do zupy, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak